hof-van-egmond-haarlem-br2

Tips voor gesprek met een tegendenker

Tip:Geef meerdere personen een rol als tegendenker in de probleemaanscherping. Walt Disney maakte gebruik van deze methode en hanteerde als vuistregel dat 1/3 van de deelnemers aan een vergadering over een nieuwe film of pretpark moest tegendenken.

Waarschijnlijk werken er bij uw organisatie mensen die van nature al de rol van tegendenker aannemen. Wij raden aan om niet te snel voor deze personen te kiezen als tegendenkers. De ervaring leert dat het goed is voor de groepsdynamiek om zowel een ‘kritische geest’ als een ‘dromer/visionair’ te laten tegendenken.

Tip:Zijn de deelnemers aan een werksessie al meer dan een half jaar bij de casus betrokken? Dan bestaat er een gevaar voor lock-in. Lock-in houdt in dat hoe langer je aan een casus werkt, hoe moeilijker het wordt om er nog kritisch naar te kijken. Op een gegeven moment ontwikkel je een passie voor een bepaalde oplossing.

Deze passie is nodig om een oplossing te realiseren. Er is echter sprake van een ongezonde passie als het niet meer mogelijk is om een zeer kritische houding ten opzichte van een bepaalde oplossing aan te nemen. Het is raadzaam om in dit geval ‘iemand van buiten’ te vragen om de rol van tegendenker op zich te nemen. Dit kan een adviseur zijn, een collega van een andere afdeling of een medewerker van een collega-organisatie.

Klik hier om naar het voorbeeld van het gesprek met de tegendenker te gaan

Klik hier om terug te keren naar Stap 2.